Hypotheken

Een goede financieel adviseur in het aankoopproces is van groot belang. Wanneer je een woning gaat kopen adviseren we je altijd een aankoopmakelaar, maar zonder een goede financieel adviseur wordt het een moeilijk proces. Daarom hechten wij veel waarde aan het hebben van een goede hypotheekadviseur.

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld zullen we uitleggen wat we hiermee bedoelen.

Onlangs werd er door een jong stel een bod gedaan van 500.000 op een woning die te koop stond voor 425.000. Wij wisten dat de taxateur de woning maximaal rond 450.000,- zou kunnen taxeren.

Het stelletje hadden op internet opgezocht dat zij een hypotheek van 600.000,- konden krijgen, dus gingen er vanuit dat zij dit bedrag wel konden lenen. Echter hadden zij geen spaartegoeden om het verschil tussen de 500.000,- en de 450.000 (loan to value) op te vangen. Ook was er niet voldoende om de kosten koper te betalen.

Je kan je voorstellen dat het stel behoorlijk teleurgesteld was, toen bleek dat ze al een behoorlijke tijd eigenlijk voor niks aan het zoeken waren, omdat het financieel niet haalbaar was om op dat moment een huis te kopen.

Als zij direct een financieel adviseur zouden hebben ingeschakeld, zou dit natuurlijk in een vroeg stadium al aan het licht zijn gekomen.

Wij brengen je graag vrijblijvend in contact met een van de hypotheekadviseurs uit ons netwerk. Als er haast is, kan er vandaag al een gesprek plaatsvinden.

Afspraak maken