Wonen in Aalsmeer

Op ca. 20 minuten rijden van Amsterdam ligt het bloeiende Aalsmeer. Aalsmeer is naast de voormalige studio’s, vooral bekend om haar bloementeelt en de bloemenveiling. Maar het is ook een hele prettige gemeente om te wonen.

Aalsmeer is een plaats en gemeente in de provincie Noord-Holland. De gemeente, met als woonplaatsen Aalsmeer en Kudelstaart, telt zo’n 32.480 inwoners en heeft een totale oppervlakte van 32,29 km², waarvan 20,12 km² land en 12,17 km² water (31 januari 2022, bron: CBS).

De centrale ligging van Aalsmeer is uitstekend. Je zit zo op de A9, en de nieuwe N201 heeft ook de bereikbaarheid van de A4, A5 enorm vergroot. De ligging ten opzichte van Amsterdam en Schiphol is daarmee ideaal. Logisch dat vele nationale- en internationale ondernemingen zich in deze regio vestigen, wat ook weer volop werkgelegenheid biedt.

Aalsmeer ligt aan de Westeinderplassen (ca. een derde van het Aalsmeerse gebied is water). Op de Westeinder is veel watersport en er zijn vele jachthavens en een ruim aanbod van restaurant. Los van de watersport, vormen de plassen een zeer mooi natuurgebied. In de Westeinderplassen liggen eilandjes, waar plaats is voor recreatie en tuinbouw. Veel eilanden zijn privébezit. Aan de rand van de Westeinder staat de watertoren van Aalsmeer.

Het Schinkelbos is in 1999 aangelegd in de Schinkelpolder Eigenlijk is het een uitbreiding van het Amsterdamse Bos dat al deels op Aalsmeers grondgebied lag, maar kreeg het toch een eigen naam. Het Schinkelbos bestaat uit zowel bos als grasland en kent gebieden met open water. Er is een doorgaand fietspad en er zijn wandel- en natuurpaden. Ook zijn er Schotse Hooglanders uitgezet om het gras kort te houden. Het waterpeil is verhoogd en wordt beheerd in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Kortom is Aalsmeer een fantastische woongemeente, waar werk, natuur en recreatie hand en hand samen gaan.

Wil je een woning kopen of huren in Aalsmeer of wil je een woning verkopen of verhuren in Aalsmeer? Wij zijn jouw makelaar in Aalsmeer. Wij doen het anders: DE kwaliteit van vroeger, met de makelaars van deze tijd. Onze klanten noemen dit “verfrissend”

Wil je weten waarom klanten onze aanpak als “verfrissend” ervaren?

klik hier voor het aanbod Afspraak maken