Wonen in Uithoorn

Uithoorn is een plaats en gemeente in de provincie Noord-Holland en heeft een oppervlakte van 19,49 km², waarvan 1,20 km² water. De gemeente heeft 2 woonplaatsen, Uithoorn en de Kwakel en telt 31.007 inwoners per 31 januari 2022, (bron: CBS) en op 19 november 2020 werd de 30.000e inwoner geboren. In het meer landelijke De Kwakel woont ongeveer een vijfde deel hiervan. De inwoneraantallen zullen de komende jaren groeien, want er wordt in de gemeente regelmatig gebouwd.

De ligging van Uithoorn is ideaal; midden in de randstad en aan de rand van het Groene Hart. Weg van alle drukte, veel groen en natuur en omgeven door water. Binnen 20 minuten ben je in Amsterdam en binnen een kwartier bereik je luchthaven Schiphol. De bereikbaarheid van de plaatsen is al uitstekend maar door de geplande aanleg van de tramlijn (2024) wordt dit nog beter.

Daarnaast zijn er zijn volop sportverenigingen, recreatiemogelijkheden, scholen en horeca.

Kortom is Uithoorn een fantastische woongemeente, waar werk, natuur en recreatie hand en hand samen gaan.

Wil je een woning kopen of huren in Uithoorn of wil je een woning verkopen of verhuren in Uithoorn? Wij zijn jouw makelaar in Uithoorn. Wij doen het anders: De kwaliteit van vroeger, met de makelaars van deze tijd. Onze klanten noemen dit “verfrissend”

Wil je weten waarom klanten onze aanpak als “verfrissend” ervaren?

klik hier voor het aanbod Afspraak maken