Wonen in Kudelstaart

Kudelstaart is een dorp in de gemeente Aalsmeer en heeft een rijke historie. Het aantal inwoners in de woonplaats Kudelstaart is met 255 personen gestegen tot 9.260 in 2022.

Kudelstaart is ontstaan in een veenontginning en heette oorspronkelijk Schonedorp. In 1252 wordt het ook bekend onder de naam Kudelstaart. Zoals vaak in die tijd ligt ook hier een strijd aan ten grondslag Uiteindelijk wordt het gebied verdeeld. Het Utrechtse deel maakte deel uit van de proosdij van Sint Jan te Utrecht. Kudelstaart lag in die tijd noordelijker dan nu, ongeveer op de plaats van het huidige Vrouwentroost bij Aalsmeer.

In 1724 werd het bestuur Kudelstaart verkocht aan de stad Amsterdam. Die krijgt daarmee de controle over de weg naar Leiden. Per 1 januari 1812 wordt het Hollandse deel van Kudelstaart bij Aalsmeer gevoegd en op 29 juni 1820 het Stichtse deel. In 1870 wordt het meer zuidelijke deel van de bebouwing Kudelstaart genoemd; het oorspronkelijke Kudelstaart heet vanaf dan Vrouwentroost. In dat jaar wordt ook de katholieke kerk gebouwd, die het dorpsbeeld nog steeds bepaalt.

In 1890 wordt begonnen met de bouw van het Fort bij Kudelstaart. Dit ligt aan de Westeinderplassen en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam.

Doordat in de 20e eeuw het watersporttoerisme een behoorlijke vlucht neemt, wordt Kudelstaart bekend als een echte watersportplaats. Mede hierdoor krijgt Kudelstaart de bijnaam "Parel aan de Poel"

Kortom is Kudelstaart een fantastische woonplaats waar werk, natuur en recreatie hand en hand samen gaan.

Wil je een woning kopen of huren in Kudelstaart of wil je een woning verkopen of verhuren in Kudelstaart? Wij zijn jouw makelaar in Kudelstaart. Wij doen het anders: De kwaliteit van vroeger, met de makelaars van deze tijd. Onze klanten noemen dit “verfrissend”

Wil je weten waarom klanten onze aanpak als “verfrissend” ervaren?

klik hier voor het aanbod Afspraak maken