Onze werkwijze om jouw huis succesvol te verkopen

Tijdens onze kennismaking merk je direct dat wij het anders aanpakken. Wanneer je overweegt om jouw huis te verkopen, maken we eerst een gratis en vrijblijvende afspraak bij jou thuis. Deze intake duurt gemiddeld 1,5 uur, waar de meeste makelaars binnen een uur weer weg zijn. Tijdens de intake bespreken we al jouw wensen, meten we de woning in en voeren wij een nauwkeurige inspectie uit.

Daarnaast praten wij je bij over de laatste marktontwikkelingen, zowel landelijk als bij in de buurt. Ook onze unieke werkwijze komt uitgebreid aan bos. Aan het einde van dit gesprek weet je direct wat onze advies vraagprijs is, wat onze courtage is en heb je een duidelijk plan van aanpak gekregen. In sommige gevallen komen we binnen een paar dagen terug met een onderbouwd advies, inclusief de vraagprijs en onze scherpe courtage.

Gaan wij jouw woning verkopen? Mooi, dan gaan we aan de slag!

Als verkoper in Nederland heb je een meldingsplicht. Alle voor kopers relevante informatie moet je melden aan de koper. Wij begeleiden je hierbij, zodat jouw informatie compleet en correct is. Zo voorkom je een hoop gedoe achteraf. Waar wij je kunnen helpen, doen wij dat. Wat we niet uit handen kunnen nemen, doen we zoveel mogelijk samen.

Binnen enkele dagen komt een door ons ingehuurde inmeter bij je langs. Deze zal volgens de NEN 2580 richtlijnen jouw woning tot in detail opmeten. Dit resulteert in een officieel meetrapport en plattegronden van je woning. Hiermee voorkomen we dat, in het geval dat je woning achteraf kleiner is dan gedacht, er juridische conflicten ontstaan die jou als verkoper al snel duizenden euro’s kunnen kosten.

Perfecte woning marketing en perfecte verkoopstyling

De perfecte combinatie om tot een goed resultaat te komen. De woningmarkt is de afgelopen maanden sterk veranderd. Er is méér aanbod bijgekomen en potentiële kopers vergelijken jouw woning kritisch met concurrerende woningen. Daarom moet jouw woning met kop en schouders uitsteken boven de andere, te koop staande woningen in de omgeving.

Om dit te bereiken hanteren wij deze formule: De beste verkoopstyling + de beste woningmarketing= Maximaal aantal bezichtigingen

Het is iedere keer maatwerk om het maximaal aantal bezichtigingen te krijgen. Ons doel is het maximale resultaat: tevreden verkopers én kopers. Daarom schakelen wij de hulp in van onze eigen verkoopstyliste, die vanuit haar expertise naar jouw woning komt kijken.

Het advies van de verkoopstyliste kun je zelf uitvoeren, maar wij kunnen dit ook volledig voor je uit handen nemen. Als je de adviezen opvolgt, weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om de presentatie van jouw woning te optimaliseren.

Woning marketing

De woning is verkoop klaar. Nu gaan we prachtige foto’s en video’s maken. Deze promoten we, na jouw goedkeuring, op onze website, in ons netwerk, Op Social Media en op diverse woningwebsites waaronder Funda. Onze Instagram Reels worden soms wel duizenden keren vertoond aan potentiële kopers! In de regio hebben wij, vergeleken met andere makelaars, de meeste volgers op Instagram en dit aantal groeit continue.

De foto’s en video’s vormen de basis voor onze woningtekstschrijver om een pakkende tekst te schrijven. Zijn jarenlange ervaring zorgt ervoor dat alle pluspunten van jouw woning goed worden benoemd en niets aan het toeval worst overgelaten.

Bij woning marketing hoort ook het bepalen van de perfecte vraagprijs. Is de woning te laag geprijsd, komen er wel mensen kijken, maar met een te laag budget om de gewenste opbrengst te kunnen bieden. Als de vraagprijs te hoog is, komt er niemand kijken en zal de woning lang te koop staan. Wij besteden veel aandacht aan het bepalen van de perfecte vraagprijs die wij samen met jou als verkoper zullen bespreken. Zo krijgen we niet alleen bezichtigingen, maar vooral potentiële kopers op bezoek.

Bezichtigingen

Tijdens de bezichtigingen krijgen wij regelmatig te horen van kijkers dat ze onder de indruk zijn van hoe wij het doen ten opzichte van andere makelaars. Dit resulteert zelfs in reviews van kijkers die geen klant van ons zijn en geen woning bij ons hebben gekocht.

Onze werkwijze is eenvoudig: wij behandelen iedereen met respect en nemen de tijd. Een huis kopen is een grote, belangrijke stap waar we voor verkopers en kopers een speciaal moment van maken. Bij elke bezichtiging weer.

Altijd Eerlijk Bieden

Ook over de hele biedingsprocedure zijn wij altijd 100% transparant. Wij maken voor biedingen gebruik van de software van Eerlijk Bieden. Dit is een volledig onafhankelijk keurmerk voor makelaars dat een 100% eerlijk biedproces garandeert. Dankzij de inzet van slimme biedsoftware en audits dragen wij bij aan een eerlijk en overzichtelijk koopproces.

De notaris en het vele papierwerk

het moment is daar; je huis is verkocht. Missie geslaagd? Ja! Is ons werk als makelaar klaar? Nee! Wij zorgen ervoor dat het (juridische) papierwerk bij de notaris terecht komt. In de regio Amsterdam zal de notaris de koopovereenkomst opstellen en in andere regio’s zullen wij als makelaar zelf de koopovereenkomst voor jou en de kopers opstellen.

En dat onze aanpak werkt, lees je ook terug in onze reviews. En dáár doen wij het voor. Want onze klant van gisteren, zorgt op die manier voor onze klant van morgen. Zullen we snel eens een kennismakingsgesprek inplannen?

Afspraak maken