Taxaties

Als je een woning koopt, heb je bijna altijd een uitgebreid taxatierapport nodig voor de bank die door een onafhankelijke taxateur wordt opgesteld. Met onafhankelijk bedoelen we dat de taxateur nooit werkzaam mag zijn op het kantoor van de verkoopmakelaar of aankoopmakelaar. Zo is er geen sprake van belangenverstrengeling. Die situatie maakt de taxatiewaarde van de taxateur dan per definitie onbetrouwbaar voor de bank.

De bank hecht veel waarde aan de onafhankelijke taxatie omdat ze hierop baseren hoeveel hypotheek ze kunnen verstrekken op een woning. Je zult in principe nooit een hogere hypotheek ontvangen dan de taxatiewaarde van een woning (ook wel ‘loan to value’ genoemd). Een goede taxatie is van groot belang tijdens het proces van aankoop.

Een taxatiewaarde is niet zomaar een uit de lucht gegrepen waarde. Sterker nog, een taxateur kan zijn of haar licentie om te taxeren verliezen wanneer het rapport niet op een gedegen onderbouwde waarde gebaseerd is.

Wij taxeren zelf niet en hebben ervoor gekozen om te focussen op het makelen zelf. Daarom laten we taxaties altijd uitvoeren door een van de vele gespecialiseerde taxateurs uit ons netwerk. Vanwege de jarenlange samenwerking met deze taxateurs hebben we zeer korte lijntjes met hen. Zo kunnen we altijd snel schakelen en weten we zeker dat de taxatie wordt uitgevoerd door een onafhankelijke partij die we vertrouwen.

Heb je een taxatierapport nodig? Wij zorgen op korte termijn voor dat we je koppelen aan een betrouwbare taxateur.

Afspraak maken